FAQ

Hvad har du spørgsmål til?

Voice-over

Bestilling

Optagelse

Redigering & Formater

Voice-Over


Hvad er en voice-over?

Voice-over er den usynlige speaker du hører i TV og biografreklamer, radiospots, eLearning, videopræsentationer, telefonsluser, computerspil, dokumentarprogrammer, podcasts, animationsfilm, GPS navigation osv. Voice-overs fra VoiceArchive indtales af screenede speakere i et professionelt lydstudie.
 

Har speakerne det talte sprog som modersmål?

Ja. Alle vores speakere indtaler kun på sit modersmål.
 

Er alle speakere professionelle?

Ja. Alle VoiceArchives speakere er professionelle og bruger professionelle lydstudier og optageudstyr. Alle har minimum tre års erfaring med indtaling af voice-overs.
 

Kan jeg få en engelsk voice-over med f.eks. indisk eller italiensk accent?

Vi elsker udfordringer. Selvom du ikke umiddelbart kan finde hvad du ønsker i vores speakerdatabase så fortvivl ej – vi vil forsøge at imødekomme dine ønsker.


Hvad nu hvis jeg ikke er tilfreds med den voice-over I har leveret?

Vi forsøger så vidt muligt at afdække spørgsmål om stil, tempo, tone of voice, udtale af produktnavne osv. forud for optagelsen netop for at eliminere risikoen for fejl. Hvis du alligevel ikke er tilfreds så får vi indtalt en ny version.


Hvordan undgår jeg at speakeren udtaler vores firma- eller produktnavn forkert?

Det er ikke noget problem. Vi har en “Udtaleguide”, som gør det let at indtale og indsende lydbidder af drilske navne og specialterminologi.


Bestilling


Hvordan bestiller jeg?

Benyt vores tilbudsformular så sender vi dig et tilbud. Så snart du har godkendt tilbuddet booker vi den speaker du har valgt og din voice-over er klar til download 1-2 dage efter.
 

Hvad med betaling?

Du kan enten overføre beløbet til vores bankkonto eller via PayPal. Depositum opkræves ved første ordre og større projekter.
 

Kan jeg booke en speaker i forvejen?

Ja. Hvis du har det endelige manus klar til indtaling på en specifik dato, så kan du med fordel booke den pågældende speaker i forvejen, hvilket betyder at han/hun har mulighed for at planlægge sin arbejdsdag og således levere din voice-over hurtigere.
 

Hvad er inkluderet i prisen?

Prisen for en voice over indbefatter afregning med speaker, lydstudie og efterredigering af lydfilen. Efterredigering begrænser sig til oprensning af fejl på optagelsen. Du modtager således én fil indeholdende hele sekvensen. Mod ekstra betaling kan vi splitte filen op i mindre bidder og matche med tidskoder i manus.
 

Giver I mængderabat?

Ja. Kontakt venligst vores salgskoordinatorer. Rabattens størrelse er afhængig af ordrestørrelsen og hvilke speakere du har valgt.
 

Hvor kan jeg se jeres priser?

Prisen afhænger af faktorer som sprog, anvendelsesmedie, speakerens popularitet, stil, terminologi, længde af manus, deadline og andre individuelle faktorer. Udfyld vores tilbudsformular og du har en pris i løbet af få timer.
 

Hvorfor skal anvendelsesmedie oplyses?

Der er stor forskel på om din voice-over skal bruges i en telefonsluse eller på landsdækkende TV. Typisk tager speakere mere for indtaling til broadcast (radio og TV) end til non-broadcast da deres stemmer bliver “slidte” jo bredere offentlighed de kommer ud til.
 

Hvordan sondres der mellem broadcast og non-broadcast?

Generelt så defineres broadcast som radio og TV brug. Non-broadcast er således alle andre medier så som eLearning, DVD/CD-ROM, produkt- og virksomhedspræsentationer, animerede film, Flash-præsentationer, telefonsluser, PowerPoints osv. En undtagelse er internettet og streamingtjenester, der betragtes som en hybrid mellem broadcast og non-broadcast.

Har jeg mulighed for at tale med speakeren inden han/hun går I studiet?

Ja. Vi kan godt sætte en samtale – en såkaldt Live Session – op med speakeren inden han/hun går i studiet. På den måde får du mulighed for at briefe speakeren om mulige udtalevanskeligheder og derved foregribe fejlindtaling og undgå kostbare forsinkelser ved omspeak.
 

Hvad nu hvis jeg ikke er tilfreds med den voice-over I har leveret?

Vi forsøger så vidt muligt at afdække spørgsmål om stil, tempo, tone of voice, udtale af produktnavne osv. forud for optagelsen netop for at eliminere risikoen for fejl. Hvis du alligevel ikke er tilfreds så får vi indtalt en ny version.
 

Hvor hurtigt kan I levere?

Leveringstiden afhænger af manuslængden og hvilken speaker du har valgt. Langt de fleste af vores anbefalede speakere leverer indtaling af manus op til 3000 ord inden for 24 timer og ofte samme dag.


Optagelse


 

Kan jeg booke en speaker til at optage i mit eget studie eller et studie jeg selv booker?

Langt de fleste af vores speakere bor i deres hjemland, hvor de indtaler voice overs i deres eget professionelle hjemmestudie. Det er derfor ikke muligt at tilbyde on-location indtaling. I stedet tilbyder vi Live Session via Skype, ISDN eller telefon. En mindre omstændig, dog meget effektiv, løsning er at tale med speakeren inden han/hun går i studiet.
 

Hvor optages mit manus?

Alle manus indtales i professionelle lydstudier. Vores speakere har deres egne professionelle hjemmestudier som alle har gennemgået en streng test af vores lydtekniker inden de er optaget som leverandører i vores database.
 

Hvad er en Live Session?

En Live Session giver dig mulighed for at følge indtalingen direkte fra speakerens studie – enten via Skype, ISDN eller telefon. Du har således mulighed for at rette forkert udtale af produktnavne, kommentere på stil, tone of voice osv. mens speakeren indtaler dit manus og dermed spare værdifuld tid.
 

Hvad gør jeg hvis jeg har ændringer til manus?

Ændringer efter indtalingen er foretaget, pålægges et gebyr. Gebyrets størrelse er afhængig af hvor meget af manus, der skal genindtales, men er normalt mindre end den oprindelige pris.
 

Kan jeg få en eller flere speakere til at levere en testoptagelse af mit eget manus inden jeg beslutter mig for, hvilken speaker jeg vil bruge?

Ja. De fleste af vores speakere leverer gerne en gratis prøveoptagelse. Nogle speakere tager dog et mindre gebyr for prøveoptagelser.
 

Kan jeg vælge mere end én speaker til en enkelt optagelse?

Ja. Vi kan tildele så mange speakere det skal være til hvert enkelt projekt.


Redigering & Formater


 

Kan I hjælpe med at redigere optagelsen?

Ja. Vores lydteknikere kan være behjælpelig med efterredigering, time stretching, synkronisering, filsplitning, tidskodning osv.
 

Kan jeg få lagt musik og lydeffekter på optagelsen?

Ja - se vores service mixing
 

Hvilke filformater understøttes?

Vi kan levere din voice-over i det filformat du har behov for